Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот да стекне знаења, вештини и компетенции за самостојно иницира ,организира и контролира BIM процес користејќи BIM алатки, кои се употребуваат за нови технологии на реаботните места, како и воведување на дигитални иновации.Програмата им овозможува на учесниците да се стекнат со вештини за дигитално претставување на градба и размена на информации што се користат во градежната индустрија.
Програмата се реализира преку теоретска и практична настава во два модула:
Времетраење на програмата е 200 часа од кои 60 часа се предвидени за теоретска настава , а 140 часа се предвидени за практична настава. Наставата се реализира од понеделник до петок . Теоретската обука се одвива во училница/кабинет опремен за теоретска настава под менторство на дипл.инж.по градежништво или архитектура, а практичниот дел во рамките на компанијата под менторство на дипл.инж.по градежништво или архитектура.Вреднувањето на постигањата на учесниците се спроведува со тест по завршување на модул 1 ,а со завршен испит по завршувањето на модул 2.По успешно положен тест и завршен испит се дефинираат стекнатите вештини и компентенции и учесниците се стекнуваат со сертификат Оператор за информациско моделирање на згради BIM .

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесниците во програмата е потребно да имаат завршено најмалку средно образование и наполнети 18 години[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60
No instructions found !
Пракса 140
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 200
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support