Опис на програма

 

Програма за Оператор за 3Д печатење на бетон е дизајнирана за обука за користење на софтверска алатка (CAD) за дизајнирање и мапирање на производ што се произведува/печати. Покрај познавањето на софтверите потребни за дизајнирање, моделирање и печатење на производите, програмата обезбедува и стекнување на знаења и вештини за следење на целиот процес на извршување на зададената задача при печатењето на бетонот. Програмата ќе овозможи навремена подготовка за процесот на производство, вградување и соодветна нега на новите видови бетони, како и запознавање со процесот на можното рециклирање и повторна употреба на бетонот.

Програмата ќе се реализира преку теоретски часови кои можат да се изведуваат преку онлајн настава или со физичко присуство на учесниците и практични часови преку кои учесниците ќе се стекнат со вештини за примена на софтверот за 3Д печатење на бетон и соодветна нега на новите видови бетони. Програмата е развиена врз основа на принципите на обуката за возрасни, со користење на методи и техники кои помагаат за развој на нови знаења и вештини.

Резултатите на постигнувањата на учесниците ќе бидат оценувани по завршувањето на секој модул, како и на крајот од процесот на обука и ќе се базираат на јасни поставени критериуми, кои гарантираат дека учесниците ќе ги стекнат потребните знаења, вештини и способности. Оценувањето за секој модул ќе се спроведе со комбинација на пишан, устен и практичен дел, со користење на портфолио на извршени задачи, евиденција од обучувачот за континуирано следење на работата на учесникот, Е-задача, Електронско портфолио, Е-тестови и други инструменти.

Клучно во обуката е активно учество во обуката на сите учесници. Процесот на обука ќе биде адаптиран согласно специфичните потреби на секој учесник. Со успешно завршување на програмата учесниците ќе се стекнат со сертификат за успешно завршена програма за Оператор за 3Д печатење на бетон.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

 • Завршено четиригодишно средно стручно образование од областите архитектура, градежништво, електротехника, комуникациски технологии и машинство,
 • Завршено високо образование од областите архитектура, градежништво, електротехника, комуникациски технологии и машинство,
 • Работно познавање и говорење на англиски јазик,
 • Работно познавање на софтверот AutoCAD 2Д,
Ориентираност кон доживотно учење и ориентација кон континуирано развивање на своите персонални и деловни способности

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 65
No instructions found !
Пракса 135
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 200
0 STUDENTS ENROLLED

  Instructor Details

  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support