Опис на програма

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде оспособен со следните стручни компетенции:
 • Да ја планира, подготвува, организира и контролира својата работа и работата во групи и тим
 • Рaционално да користи средства за работа, енергија, материјал и време
 • Комуницира со соработниците, претпоставените, деловните парнери и соработници, со почитување на принципите на работна култура и работната етика  и тимската работа.
 • Да цита, применува и подготвува технолошка документација
 • Работи на CNC машини (струг и глодалка) и нивната пропратна опрема
 • Работи и ги проверува програмите и изработува готови производи на CNC машини
 • Изработува технички цртеж со помала сложеност со соодветен CAD пакет
 • Се придржува во реализација на планот и го терминира производството
 • Скалдира и испорачува готови полупроизводи и/ или производи
 • Обезбедува квалитет во согласност со стандардите и нормативите
 • Се штити себеси применувајќи мерки за заштита при работа и заштита на лугето, работната средина и животна околина
 • Развива и подржува претприемнички особини, вештини и однесување, согледува можности за отварање и водење на мал бизнис.
 • Познава права од работен однос и работна етика
 [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]
 • Завршено средно образование.
   [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 90 25
Пракса 252 70
Оценување 18 5
Вкупен број на часови 360
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support