Опис на програма

Се си има свој почеток, а кај нас почетокот се вика Основен курс за компјутери. Програмата го обработува користењето на оперaтивниот систем Windows 10.

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практичната обука. На крајот се оставени 2 часа за оценување (тестирање) на кадидатите.

Времетраење на програмата е 16 часа: 7 часа се посветени на теоретска настава, 7 часа се практична обука, а 2 часа се посветени на оценување.

Целокупната обука ќе се одвива во училници опремени со компјутери на кои е инсталиран оперaтивниот систем Windows 10..

На крајот од обуката се спроведува завршен испит – кој исто така има теоретски и практичен дел и преку него се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.

По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат so уверение за завршен Основен курс за компјутери.

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот е оспособен да: - Креира фолдери (папки) - Копира податоци на разни места - Користи усб - Знае да зачувува, печати, обработува документи - Во WordPad знае да креира документи - Поставува разни параметри во Settings - и уште многу други работи[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 7 44
Пракса 7 44
Оценување 2 12
Вкупен број на часови 16
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support