Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот  да стекне компетенции за примена на основните техники за изработка на надградба и декорација на нокти како и правилно да го користи потребниот алат, прибор и препарати.

Начинот на реализација на програмата е преку практична и теоретска обука и води до стекнување на сертификат за надградба и декорација на нокти.

Времетраењето е 1 (еден) месец или 20 дена или 100 часа вкупно. Програмата се изведува 5 пати неделно по 5 часа или вкупно 25 часа неделно.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде оспособен да:   - идентификува средства за надградба на нокти, - разликува методи за одредување на типот на надградба на ноктите, - да го индентификува и правилно да го користи приборот и средствата за работа, - избира средства за декорација на нокти, - ги изведува основните техники на нанесување на гел, - применува техники за обликување на нокти, - декорира ноктена плоча, - oдржува и отстранува надградба на нокт, - развива одговорност при работа и интерес за доживотно учење.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно ниво на образование: основно образование и возраст од над 15 години. Пожелно ниво на образование: тригодишно или четиригодишно образование (од било која струка). Дополнителни барања за кандидатите: дополнителни услови не се бараат.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 15 15
Пракса 80 80
Оценување 5 5
Вкупен број на часови 100
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support