Опис на програма

Програмата ,,Пекар-Изработувач на печива,,е насочена кон стручно оспособување на кандидати од областа на пекарството и стекнување со вештини кои ќе им помогнат за полесно вработување како и конкурентност на пазарот на трудот.

Во реализација на обуката ќе се применуваат современи наставни методи,вербали (усноизразувачки,разговори),визуелни (демонстративни) кои ќе им овозможат на кандидатот континуирана активност за целокупното траење на обуката.

Во текот на обуката ќе се применуваат различни наставни средства. Оценувањето на постигнувањето на кандидтатите ќе се прави преку следење и вреднување на знаењата и умеењата во текот на целата обука преку тестови на знаења на одредени тематски целини како и сегменти и пракса-вежби.

Структурата на програмата,,Пекар-Изработувач на печива,, е следната:

-теоретски дел,

-практичен дел

-проверка на постигањата на кандидатите (оценување)

1.Теоретскиот дел од обуката ќе се реализира во соодветни простории опремени со комјутери,интернет, аудио и видео опрема .

Теортескиот дел од обуката ќе го реализираат обучувачи со завршено високо образование VII/1 степен,наставник со завршени студии по прехранбено-биотехнолошко инженерство

Практичниот дел од обуката ќе го реализираат обучувачи со работно искуство во пекарство.

2.Практичниот дел од обуката ќе се се релизира во соодветно опремен кабинет по практична настава пекарство или некој пекарски објект

3.Третиот дел од обуката е проверка на постигањата на кандидатите односно оценување

Кандидатот кој успешно ќе ја заврши програмата се здобива со сертификат ,,Пекар-Изработувач на бели печива,,

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Потенцијалните учесници во програмата не е потребно да поседуваат претходни знаења, вештини и компетенции. Треба да имаат завршено најмалку основно образование и да се на возраст над 15 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60
No instructions found !
Пракса 110
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 170
1 STUDENTS ENROLLED

[:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support