Опис на програма

Курсот се препорачува за слушатели кои треба да го полагаат испитот за да добијат иселеничка виза за Австралија, Нов Зеланд или Канада (General Training) или работен ангажман во странство (General Training/Academic во зависност од позицијата), како и за оние коишто сакаат да го продолжат образовниот процес на некој универзитет во странство (Academic).

Резултати од програма

[:mk]Слушателите се запознаени со форматот на тестот, се чувствуваат подготвени да го полагаат, унапредени им се сите четири јазични вештини (слушање, читање, пишување и зборување).[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Пред да започнат да го посетуваат курсот, слушателите се тестираат за да се утврди нивното ниво на познавање на англискиот јазик. Се препорачува слушателите да имаат најмалку Б1 ниво на познавање на јазикот за IELTS General Training, односно Б2 ниво за IELTS Academic.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 18 82
Пракса 1 5
Оценување 3 13
Вкупен број на часови 22
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support