Опис на програма

Курсот ги подготвува слушателите за полагање на испитот TOEFL iBT, кој е меѓународно признаен компјутерски испит за одредување на нивото на познавање на англискиот јазик.

За време на курсот се вежбаат следните вештини во секојдневна и академска средина:

  • слушање
  • читање
  • зборување
  • пишувањe

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе биде запознаен со формата на испитот. Курсот овозможува слушателите да ги подобрат и совладаат следните вештини:
  • слушање со разбирање
  • совладување на соодветните граматички структури и вокабулар
  • читање со разбирање на стручни текстови
  • пишување есеи.
[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Познавање на англискиот јазик на најмалку Б1 ниво.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 40 89
Пракса 1 2
Оценување 4 9
Вкупен број на часови 45
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support