Опис на програма

Подготвителниот курс помага одлично да се совладаат стратегиите за полагање на четирите делови на испитот: читање, слушање, зборување и пишување. Наставникот го води слушателот низ целиот процес на подготовка преку сеопфатни предавања за техниките и стратегиите на полагање, ги прегледува домашните задачи и есеите испратени преку имејл, укажува на најчестите синтаксички и граматички грешки при усното/писменото изразување, снабдува со дополнителни вежби и материјали, со точни решенија и одговори на испитните прашања итн.

Резултати од програма

[:mk]Преку подготвителниот курс слушателот добива целосно менторство и секојдневна поддршка во текот на подготовката што, секако, претставува суштинска основа да стекне повисока оцена т.е. да освои повеќе бодови на меѓународниот испит.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Слушателот треба да има познавање од англискиот јазик на ниво А2.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 10 48
Пракса 10 48
Оценување 1 4
Вкупен број на часови 21
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support