Опис на програма

 

 

 

Главната цел на програмата е учесниците да се стекнат со знаење, вештини и компетенции за помошник готвач во угостителски објект. Програмата ги опфаќа сите помошни работи и техники на готвење. Оваа програмата овозможува работно оспособување за Помошник готвач во угостителски објект и опфаќа  стручно теоретски содржини и практичната обука.

По успешното завршување на програмата  учесникот ќе  се оспособи самостојно да изготвува помошни работи во кујната, да ја  подготвува и  организира својата работа, врши подготовка и приготвува прехранбени продукти во различни видови готварски производи, супи и  чорби, основни сосови и  фондови, варива и гарнири, салати, да работи во согласност со нормативите, да извршува работите во согласност со прописите за заштита на работната средина и околината, да ги познава правата од работен однос, комуникација со соработници и сл.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 18 години, психофизички здрав и да поседува уреден санитарен преглед[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24
No instructions found !
Пракса 48
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 72
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support