Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот  да стекне компетенции за примена на основните техники на угостителското послужување како и правилно користење на опремата и инвентарот за послужување.

Послужувачот во угостителски објект може да работи во барови, ресторани, кафетерии, конференциски центри, сали за банкети, хотели или изнајмени кетеринг служби. Улогата опфаќа широк спектар на активности и иако членовите на тимот за угостителски услуги се стремат да специјализираат во одредена област, тие треба да се прилагодливи и подготвени да ги поддржат членовите на тимот во индустријата, на пример во периоди на зголемен број гости. Улогата на послужувачот во угостителството вклучува послужување храна и пијалаци, но тој исто така треба да има познавање и разбирање од сите четири методи на послужување: формално, неформално, брза храна, шведска маса/бифе.

Важен дел од улогата е развивање на „угостителски“ вештини и познавање, како што се препознавање на потребите на клиентите, способност да се поврзат истите со производите и услугите во областа и работење како дел од тим со цел да се осигура дека секој клиент, без оглед дали јаде во ресторан, пие коктели во бар, нарачува собна услуга во хотел или учествува на бизнис конференција, се чувствува добредојдено и удобно.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 18 години, психофизички здрав и да поседува уреден санитарен преглед[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24 33
Пракса 48 67
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 72
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support