Опис на програма

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]За да се вклучат во Програмата, учесниците треба да исполнуваат општи и посебни критериуми. Општи критериуми се: -возраст, најмалку 18 години, -завршено средно образование (четиригодишно или тригодишно), -три години активност во планинарење -членство во панинарски клуб, член на ФПСМ -добра здравствена состојба. Посебни критериуми се: -способност за самостојно движење -најмалку 5 различни тури над линија на дрва по лесни патеки (во последните три години) -најмалку 5 различни тури низ тешки  и низ многу тешки патеки (во последните три години) -најмалку 5 акции за бележење на планинарски патеки (во последните три години). Учесникот го докажува исполнувањето на посебните критериуми преку список на реализираните тури. Посебните критериуми кандидатот треба да ги исполни до денот на пријавување за обука. Пред за почнување на обуката, со кандидатите се реализира приемна планинска акција со која се проверува физичката и психичката подготвеност. Воедно се прави и приемен теренски тест, кој го утврдува нивото на знаење и подготвеност за стекнување лиценца.  [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 27
Пракса 67 60
Оценување 15 13
Вкупен број на часови 112
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support