Опис на програма

Програмата за претприемништво и менаџмент за извршни директори е посебна програма за образование на возрасните наменета за менаџментот во компаниите со цел истите да развијат знаења, вештини и ставови за претприемништво и менаџмент. Програмата се состои од 8 модули кои ги покриваат сите сегменти на бизнис меанаџмент и со кои постојните и идните претприемачи и менаџери ќе ги развијат своите вештини, знаења и компетенции за водење на бизнис во сите негови сементи –  бизнис стратегии, бизнис планирање, менаџмент на промени, финансии, оперативен менаџмент, иновации и технолошки развој, маркетинг и продажби, менаџмент на човечки ресурси и лидерство базирано на вредности.

Целта за иницирање на оваа посебна програма потекна одтаму што во регионот на Источна Македонија нема институција која обучува менаџери, посебно во делот на меки вештини, а исто така идентификуван е и недостиг на менаџерски капацитети за компаниите во регионот.  Со оваа програма ќе се развијат материјали за учење  и ќе се спроведува практична настава, како и предавања од страна на професори, практичари од земјава и од странство, видео презентации на искуства во разни сегменти на претприемништво и менаџмент.

Обуката е во делот на доживотно учење со која потенцијалните учесници ќе развијат најнапредни, специјализирани знаења и вештини  за претприемништво и менаџмент, вклучувајќи и синтеза и евалуација кои се потребни за решавање на критични проблеми.

Со оваа обука учесниците ќе развијат и когнитивни вештини за логично, интуитивно и креативно размислување како и со зајакнување на нивниот авторитет, ориентираност кон креативно размислување и развој на иновации, развој на нивниот професионален интегритет и ориентација кон развој на нови идеи и процеси кои се напредни во контекст на нивната работа.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено тригодишно или четиригодишно високо образование (180 или 240 ЕКТС од претходно образование)[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 96
No instructions found !
Пракса 112
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 208
1 STUDENTS ENROLLED

[:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support