Опис на програма

Оваа програма опфаќа вториот дел од програмирањето за ANDROID.

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практична изработка на програми. На крајот се оставени 2 часа за оценување (тестирање) на кадидатите.

Времетраење на програмата е 32 часа: 15 часа се посветени на теоретска настава, 15 часа се практична обука, а 2 часа се посветени на оценување.

Целокупната обука ќе се одвива во училници опремени со компјутери на кои има инсталирано програми за Android.  Ќе се изработат голем број практични програми кои се осмислени специјално за потребите на програмата.

На крајот од обуката се спроведува завршен испит преку кој се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.

По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат so уверение за завршен курс за програмирање во ANDROID – втор дел.

Резултати од програма

[:mk]По успешно завршување на програмата учесникот е оспособен за изработка на посложени програми во ANDROID.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 15 47
Пракса 15 47
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support