Опис на програма

Програмата овозможува работно оспособување за Производител на слаткарски производи истата е со времетраење од 220 часа од кои стручно теоретски содржини 50 часа кои се реализираат во училница/кабинет и се во функција на практичната обука од 170 часа, која се изведува во слаткарска работилница, и/или ресторани и хотели.
Програмата е модуларно структурирана така по секоја модуларна единица се врши проверка на постигнатоста на целите формативно во текот на реализација на модулот и сумативно по зваршување нма модулот.
Програмата по стручно теоретските содржини ја реализираа стручни лица од технолошка струка – прехрамбена насокаи и практичари со најмалку тригодишно искуство со работа и производство на слаткарски проиизводи во слаткарски работилници или ресторани/угостителски објекти.
По успешното завршување на програмата се врши проверка на постигнувањето на целите од програмата преку полагање на завршен испит. Учесникот кој со успех ќе го положи завршниот испит и постигне поставените цели и барање од задачата се стекнувате со национално – признат сертификат за Производител на слаткарски производи.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]• завршено основно образование • најмалку 18 годишна возраст • негативен брис од нос и грло [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 50 30
Пракса 170 70
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 220
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support