Опис на програма

Главна цел на програмата е учесниците да се стекнат со знаења и вештини од областа на програмирање во JAVA.
На почеток ќе се разгледа структурното програмирање, за да во вториот дел се помине на објектно програмирање во JAVA.
Се започнува со изработка на наједноставни програми, за да до крај на курсот се прават посложени програми.
Целокупната обука ќе се одвива во училници опремени со компјутери на кои има инсталирано некој од програмските едитори за JAVA.
Ќе се изработат голем број практични програми кои се осмислени специјално за потребите на програмата.
Програмата се реализира преку теоретска и практична настава при што акцентот е ставен на практичната обука.
Времетраење на програмата е 110 часа: 48 часа се посветени на теоретска настава, 54 часа се практична обука, а 8 часа се посветени на оценување.
Оценувањето и вреднувањето на постигнатиот успех на учесникот при неговото следење на програмата се спроведува преку проверка на знаење – писмено (на теоретскиот дел) и изработка на програми директно на компјутер (на практичниот дел).
На крајот од обуката се спроведува завршен испит – кој исто така има писмен (теоретски) и практичен дел и преку него се проверува комплетно стекнатото знаење и вештина на кандидатот.
По завршувања на програмата и положениот завршен испит, учесниците се стекнуваат со сертификат „ПРОГРАМЕР ВО JAVA“.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]- Завршено средно образование[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 48 44
Пракса 54 50
Оценување 8 7
Вкупен број на часови 110
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support