Опис на програма

 

Програмата Ракувач на виљушкар овозможува работно оспособување на учесникот односно стекнување на знаења, вештини и компетенции за самостојно ракување со виљушкар и управување на виљушкарот на работното место. Програмата преку предвидената реализација на практичната и теоретската обука води до стекнување на Сертификат – „Ракувач на виљушкар“.
Теоретската настава се одвива во училници или кабинети под менторство на професор, а практичната обука ќе се изведува во реални услови/компанија.
Проверување на постигањата на учесниците во програмата ќе се реализира преку завршен испит. Завршниот испитот, исто така се состои од теоретски и практичен дел.
Теоретскиот дел од испитот се состои од проверка на знаењето од предметите кои се составен дел од програмата за обука.
Практичниот дел од испитот подразбира теренска проверка на стекнатите знаења од ракување на виљушкарот на соодветна локација. По успешно положениот завршен испит учесниците се стекнуваат со сертификат – РАКУВАЧ СО ВИЉУШКАР

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесници во програмата можат да бидат лица кои: - имаат завршено најмалку средно образование, - поседуваат возачка дозвола од „Б“ категорија.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 40
No instructions found !
Пракса 135
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 175
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support