Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот  да стекнезнаења, вештини и компетенции за примена на основните техники при обработка на металите,како и правилно користење на опремата и инвентарот на машината како и да развијат способности за успешно ракување со компјутерско управувани машини   и користење наготови компјутерски програми и интегрирани околини за програмирање. Начинот на реализација на програмата е преку практична и теоретска обука и води до стекнување на сертификат Ракувач со CNC машина. Времетраењето на програмата е 325 часа, од кои 110 часа теоретски дел и 215часа практична обука. Теоретската настава ќе се реализира во училница со современи наставни помагала со кои учесниците во програмата ќе се здобијат со потребните знаења предвидени во содржината на модулите кои се составен дел од програмата. Практичната настава ќе се спроведува преку демонстрирање на употреба, како и практична примена на опремата- CNC машинитe во соодветна работилница. Оценувањето на добиените компетенции, знаења и вештини на учесниците во програмата ќе се реализира преку одржување на испит. Испитот се состои од теоретски и практичен дел. Теоретскиот дел од испитот се состои од проверка на знаењето од модулите кои се составен дел на програмата за обука. Практичниот дел од испитот подразбира проверка на стекнатите знаења од управување, ракување и одржување на опремата.

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено средно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 110
No instructions found !
Пракса 215
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 325
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support