Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот  да стекне знаења, вештини и компетенции за примена на основните техники при  детектирање и отстранување на електричнитеи електронските   неисправности кај моторните возила.

Програмата се реализира преку теоретска и практична настава  во два модула:

Времетраење на програмата е 250 часа од кои 70 часа се предвидени за теоретска настава за модул 1,  5 часа за практична настава за модул 1, а 175 часа се предвидени за практична настава за модул 2. Наставата се реализира од понеделник до петок . Теоретската обука се одвива во специјализирани простории во рамките на компанијата под менторство на дипл.инж.по електротехника,  а практичниот дел со дип. инж. по електротехника , автоелектроничар со 3 год. работно искуство или обучувач со постсредно стручно образование.Вреднувањето на постигањата на учесниците се спроведува со тест по завршување на модул 1 ,а со завршен испит по завршувањето на модул 2.По успешно положен тест и завршен испит се дефинираат стекнатите вештини и компентенции и учесниците се стекнуваат со сертификат  Сервисер за електронски системи на автомобили.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесниците во програмата е потребно да имаат завршено најмалку средно образование со двегодишно траење[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 70
No instructions found !
Пракса 180
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 250
0 STUDENTS ENROLLED

  [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

  Повеќе програми од Друштво за транспорт,трговија и услуги АУТО ЦЕМ ДОО експорт-импорт Тетово - Подружница АУТО ЦЕМ ЕДУКАЦИЈА Тетово
  Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
  top
  © 2018 Developed by Unet
  Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support