Опис на програма

Со програмата за обука, Сервисер на машини за шиење учесникот ќе стекне знаење, вештини и компетенции да разликува видови машини за шиење, објаснува функционирање на секоја машина за шиење, расклопува и склопува глава на видови на машини за шиење, подесува механизам, лоцира и идентификува дефект, навремено интервенира и ги доставува дефектите. Применува стандардни машински бодови за шиење според SI систем. Редовно врши контрола и ги одржува машините за шиење. Подесува машини за шиење. Пополнува сервисна книшка по завршено одржување/сервисирање. Користи заштитни мерки и средства при работа. Применува упатства за одржување и функционирање на машините за шиење

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Потенционалниот кандидат треба да има завршено најмалку основно образование[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 45 86400
Пракса 160 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 205
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support