Опис на програма

Ова е повисоко основно ниво на изучување на словенечкиот јазик како втор и странски јазик  и е продолжување на првото основно ниво. Наставата се реализира во 32 часа, и повеќе ако е потребно. Учебниците не се наменети за самостојно учење. Повторно е вклучено ЦД со различни текстови од учебникот.  Се изведуваат дополнителни вежби наменети за утврдување и прифаќање на граматика и вокабуларот сумирани во работната книга и учебникот о основното ниво.

Целта на учебникот е да се постигне ниво Б1 според Заедничката европска референтна рамка. Тој им нуди на корисниците на комуникативен начин зборови и обрасци за секојдневна комуникација. Со учење, и континуирано повторување и интеракција можат да ги следат текстовите  на повисоките нивоа.

Резултати од програма

[:mk]Со завршувањето на основниот степен на повисоко ниво учениците ќе се стекнат со знаење за секојдневната комуникација, ќе можат да се снајдат во продавница, во ресторан, туристички агенции, на одмор итн. Ќе  можат релативно самостојно да комуницираат на словенечки и ќе разбираат поголем дел од секојдневниот словенечки говор.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 29 91
Пракса 1 3
Оценување 2 6
Вкупен број на часови 32
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support