Опис на програма

Учебникот е поделен на пет содржини наменети за читање, слушање, граматика, пишување и зборување, кои се вклучени во испитите како индивидуални делови од тестот. Дополнително, додаден е и граматички гест, наменет за граматички структури, што се покажа како проблематично за повеќето кандидати врз основа на тест – анализата. Се бара поголем и сериозен ангажман од страна на учениците.

Во одделни делови на книгата  и работната тетратка се  вклучени испитни документи од различни видови со текстови кои покриваат осум тематски области, кои се предвидени и во образовната програма  на напредно ниво и се  вклучени во тестот за знаење на словенечки јазик. На крајот од учебникот има решенија за задачите, а исто така тука се и записите на текстовите кои се обработуваат во текот на курсот

Резултати од програма

[:mk]Граматиката е речиси целосно усвоена, посебни детали се обрнуваат на правописот и  акцентирањето.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 61 95
Пракса 1 2
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 64
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support