Опис на програма

Со материјалот можете да ги развиете сите комуникациски вештини, како лингвистички, така и социолингвистички и прагматични, на високо ниво на напредно  на познавање на словенечкиот  јазик како странски јазик (знаењето на учениците треба да биде споредливо со ниво Б2 според Заедничката европска јазична рамка). Се повеќе се работи на самостојно користење на јазикот, читање на посложени текстови како и преведување, пишување на домашни на разни природно -научни и општествени теми.

Резултати од програма

[:mk]Се усовршува скоро целата граматика.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено минимум основно образование.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 61 95
Пракса 1 2
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 64
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support