Опис на програма

 

Програмата е наменета за кандидати кои сакаат да ги оформат, прошират или комплетираат своите знаења од областа на финансиите и сметководството. Се одвива низ практични примери за книжења кои се јавуваат во реалната работа, а истите се изведуваат во ЕРП Софтвер кој има голема примена во стопанството на Северна Македонија.

Документите на кои се работи, креирани се специјално за намената на оваа обука. Не се работи за официјална документација на ниту една компанија.

Низ примерите за практична работа, се согледува најголемиот дел од финансиските книжења кои можат да се јават во практиката.

Начинот на кој е постигната практичната работа, е преку следење на книжењата на една компанија, која е носител на активностите, од почеток до крај на една финансиска година.

Така, се добиваат практични примери кои се јавуваат и во реалноста, се прават пријави на даноци, и се комплетира работата на еден сметководител кога станува збор за водење на правен субјект од аспект на законот и сметководството.

По завршувањето на обуката, кандидатот:

-практично ги применува стекнатите знаења во работењето на струката

– запознаен е со стручната терминологија на работата

– стекнатите вештини ги користи како дел од својата работна пракса, а заради практичната примена на софтверот, може да се смета и за комплетно обучен за работа во комании каде што се користи овај ЕРП Софтвер

Во текот на наставата се користат наставни средства и помагала опишани во точка 7.

Кандидатите се оценуваат преку следење на нивните знаења во текот на целата обука, како и преку практично решавање на задачи од материјалот за кој се обучуваат, на крајот на секој модул

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено средно четиригодишно или високо образование од областа на економијата, правото или администрација[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 59 86400
Пракса 92 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 151
0 STUDENTS ENROLLED

    [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support