Опис на програма

Посебната програма за стекнување на квалификации за службеник во сметководство е конципирана за да ги обучи кандидатите за:
– Водење книговодствена евиденција;
– Изработка на финансиски извештаи;
– Користење на софтвер за водење сметководство.

Програмата е конципирана од три модули. Првиот модул опфаќа обука за книговодствена евиденција на економските трансакции и изработка на финансиски извештаи.
Вториот модул опфаќа обука за користење на софтвер за водење сметководство, кој е од отворен тип и учесниците може да го користат неограничено и по завршувањето на курсот.
Програмата ќе трае 100 часови, а часовите ќе се одржуваат 2 до 3 пати неделно.
Успешното завршување на оваа програма ќе ја зголеми конкурентноста на учесниците на берзата на трудот за работните места од областа на сметководството и финансиите.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено средно образование; основни познавања за компјутерско работење[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60 30
Пракса 140 70
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 200
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support