Опис на програма

 

Главна цел на програмата е учесникот да стекне знаења, вештини и компетемции кои ќе му овозможат работно оспособување за занимањето Службеник во сметководство. Програмата се однесува на образование на возрасни и се состои од 14 теми, поделени во 3 модули. Времетраењето на програмата е 96 часа од кои 22 часа теоретска настава и 74 практични вежби. Реализирањето на програмата е за период од 3 месеци. Програмата е наменета за лица кои сакаат или имаат потреба од стекнување на основни познавања од областа на  сметководството што ќе им овозможи проширување на нивните знаења и вештини и полесно вклучување на пазарот на трудот. Програмата службеник во сметководство на слушателот ќе му овозможи стекнување на базични основни знаења, вештини и компетенции кои можат да му послужат и за понатамошно усовршување во областа на занимањето ,,службеник во сметководство книговодство“. Реализирањето на третиот модул од програмата ќе креира поврзување меѓу работодавачите и барателите на работа на пазарот на трудот. По завршувањето на програмата учесникот ќе се стекне со сертификат “Службеник во сметководство”.

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:en] [:al] [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 22 86400
Пракса 74 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 96
0 STUDENTS ENROLLED
    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support