Опис на програма

Програмата за обуката за службеник во сметководство е наменета за секое лице кое сака да се стекне со знаења поврзани со: правната рамка која го регулира трговското право, изготвување на сметководствените документи кои се резултат на деловните процеси поврзани со трговијата на мало и големо, сметководствени операции поврзани со евиденција на настаните во системот на финансиското сметководство, составувањето на основните даночни извештаи како и операциите поврзани со составувањето на задолжителните годишни финансиски извештаи пропишани со Законот за трговски друштва, а кои се поднесуваат до Централниот регистар. Обуката опфаќа теоретски, практичен дел како и часови за проверка на знаењето.

Времетраење на програмата е од 108 часа кои за теоретска обука 30 часа и практична обука  78 часа.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ (четиригодишно)[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30
No instructions found !
Пракса 78
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 108
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support