Опис на програма

Главна цел на програмата „Службеник во сметководство“ е да овозможи работно оспособување на учесникот да се стекне со знаења, вештини и компетенции за самостојно да изработува документација за трговски друштва кои се занимаваат со производство, трговија, набавка, продажба на суровини, испорака, продажба на стока и услуги и сите промени што овозможува учесникот административно за време на обуката да следи и операционализира промени во потребни сметководствени процеси, спроведува законска регулатива, соработува со вработени и тимот во компанија,  деловни партнери, институциите, клиенти со кои ќе разменува информации важни за ефикасно  извршување на работа, комуницира со клиенти и деловни партнери.

Времетраењето на програмата е 100 часа од кои 30 часа се теорија, 70 часа припаѓаат на практична обука.

Проверување на постигањата на учесниците во програмата ќе се реализира преку завршен испит. Завршниот испитот, исто така се состои од теоретски и практичен дел.

Теоретскиот дел од испитот се состои од проверка на знаењето од предметите кои се составен дел од програмата за обука. Практичниот дел од испитот подразбира проверка на стекнатите знаења на соодветна локација. По успешно положениот завршен испит учесникот ќе се стекне со сертификат – „Службеник во сметководство“.

Резултати од програма

(English)

Критериуми за влез во програмата

Учесници во програмата можат да бидат лица со: -завршено најмалку четиригодишно средно образование,

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 86400
Пракса 70 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 100
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support