Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот да се стекне со знаења, вештини и способности од областа на работењето во угостителско сместувачката дејност (хотели, мотели, други објекти и домаќинствата).

Собари/ките / домашните помошнички се вработени или во приватни домови или во комерцијална средина како хотел. Задолженијата варираат во согласност со работната средина, но основните задачи и вештини коишто се неопходни за извршување на работата остануваат исти: одржување на чиста, санитарна, удобна и средена околина како во приватните домаќинства така и во комерцијалните и угостителските установи.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 18 години, психофизички здрав и да поседува уреден санитарен преглед.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 24 30
Пракса 48 60
Оценување 8 10
Вкупен број на часови 80
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support