Опис на програма

Теоретски и интерактивен пристап во запознавање на емоционалната манипулација, пробелми во социоемоционалниот атачмент, раните искуства, препознавање на манипулацијата, техники за справување со агресори и манипулатори, подигнување на психосоцијалното здравје на жртвата.

Се применува еклектичен пристап на два психотерапевстки правци Когнитивно бихејвјор психотерапија и Трансакциона психотерапија. Предавањата се искуствено-едукативни.

Резултати од програма

[:mk]По завршувањето на обуката учесникот во програмата ќе се стекнат со соодветни знаења, вештини и да бидеспособен да:
  • Ја планира ија организира својата работа;
Жртвата да се справи со агресорот[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]
  • Психолози, педагози, социјални работници, психијатри, просветни работници
  • Студенти по општествени и медицински науки
Секој кој пројавува интерес за оваа тема[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 20 67
Пракса 9 30
Оценување 1 3
Вкупен број на часови 30
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support