Опис на програма

Оваа програма има за цел да ги стимулира возрасните како да инвестираат во својата емоционална интелигенција но и на онаа на децата. Се применува еклектичен пристап на два психотерапевстки правци Когнитивно бихејвјор психотерапија и Трансакциона психотерапија. Предавањата се искуствено-едукативни.

Резултати од програма

Добивање на теоретски знаења за социоемоционалниот развој и интелигенција Добивање на увид во личната состојба во тој контекст Учење на начини, методи и техники како де се стимулира емоционалната интелигенција кај себе и кај децата.

Критериуми за влез во програмата

Студенти по општествени науки Вработени кои работат со деца и со други возрасни Сите оние кои имаат интерес за оваа тема.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 10 59
Пракса 6 35
Оценување 1 6
Вкупен број на часови 17
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support