Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели со покажано основно  знаење на ниво А2   за да влезат во петти степен.

  • Од тематски аспект: штетни влијанија: бучава и чад. деликтно однесување и реакции на таквото однесување, живот во своето маало: полемики и цивилно однесување, интернет генерација, технолошки иновации, работилници за писмено творење: французите и нивната страст за пишување, поетско изразување, вие и вашиот имиџ, Франција, број 1 во козметичката индустрија, естетската хирургија, политичарите и нивниот изглед.

● Од граматички аспект: причина/ последица (втор дел), партицип презент со описно/ причинско значење, pour+ inf. Passé, минат кондиционал( conditionnel passé), допусни реченици (  bien que+subj, pourtant, cependant,), коњуктивен начин во давање суд, безличните изрази со  subjonctif / infinitif, прашални заменки, сложени односни заменки, присвојни заменки.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе знае да: разбере  аргументи, коментари на актуелен настан , изрази поплака, разбере  и состави  формално писмо, изрази негодување, се наврати на минат настан како причина, изрази замерка, искаже свое мислење како и пренесе  туѓо мислење за некоја полемика, разбере главните црти на дискусија, изрази воздржност, даде свој суд, препорака и предупредување, опише предмет на иновација, писмено одговори на оглас/ побара подетални информации за некоја услуга, одбере  пишана форма и состави  писмо, даде совет.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]А2/2[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support