Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели со покажано  знаење на ниво Б1.1   за да влезат во шести степен.

  • Од тематски аспект: Вие и консумирањето, купување, интернет, меил за поплака, студентите и парите, учење, запишување на факултет, необичен професионален пат, Вие и печатот, Вие и вашиот општествен ангажман.

● Од граматички аспект: компаратив, прекажување на говор и сложување на времиња, различните допусни и спротивставени реченици, евоцирање на минат настан  imparfait/passé compose/ plus-que- parfait, усогласувањето на participe passé во реченици номиналната реченица, пасивната форма, изразување на  причина/ последица, начини на искажување на непотврден настан, различни начини на искажување на целта, временски изрази за искажување на траење, партицип презент  и герундив, неодредени заменки, негативната реченица, просто минато во раскажување на минатото, различни начини на искажување на целта,  релативните заменки што одат со subjonctif, прашањата со инверзија.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе знае да обави телефонски разговор , пазари преку интернет, го раскаже  својот професионален пат на интервју за работа, ги разбере постапките за упис на факултет ,дискутира за печатот, напише  пријателско писмо со цел да  даде информации за општествените случувања како и даде  информации преку писмо, разбере  наслови од печатот и коментира  актуелен настан, одбрани став,  се спротивстави и завземе  став, побара  конкретни информации по меил, поттикне и зборува за меѓусебната помош.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Б1/1[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support