Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели со покажано  знаење на ниво Б1.2   за да влезат во седми степен.

  • Од тематски аспект: Вие и вашиот општествен ангажман, Вие  и уметноста, Вие и екологија , Вие и патувањата, Судството во Франција,..
  • Од граматички аспект: прилози на -ment,  идно време и кондиционал, различни начини на искажување на претпоставки, заменките y и en, двојните заменки, неопределени заменки,  времињата на минатото, неодредените заменки, негативните реченици

Резултати од програма

По завршување на програмата учесникот ќе знае да  предложи  програма од културното поле во пријателско писмо, изрази  свое мислење за претстава, зборува за уметничка слика, учествува во дебата- земе збор,  го сочува  зборот и упадне во туѓиот збор, зборува за екологија, разбере забрана изразена на  различни  начини , напише  извештај по следење на обука, даде забрана,напише формално писмо за несогласување со судска одлука, аргументира, разбере судска одлука, реши проблем по телефон, разбере емисија  и натпис од печат за деликт или злосторство. разбере  работи врзани за судството, напише  формално писмо за негодување и побивање на дело, изрази  мислења- убедување и сомнежи,  успешно аргументира, разбере  криминалистички романи,  разбере брошури за патување..

Критериуми за влез во програмата

Б1/2

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support