Опис на програма

Со оваа програма се врши подготовка за полагање на испитот DELF 2. Во наставата се употребува комуникативен приод, презентирање и вежбање на јазикот во контекст. Истовремено им се помага на слушателите да ги научат формалните и лингвистички аспекти на францускиот јазик, вклучувајќи правилна употреба на граматика, писмена и усна огранизација и презентација на текст. Има доволно активности кои им овозможуваат и понатаму да ја развиваат способноста за пишување, читање, слушање и зборување.

Резултати од програма

[:mk]Подготвеност за полагање на испитот ДЕЛФ 2.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Тестирање пред почетокот на курсот.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 66 94
Пракса 2 3
Оценување 2 3
Вкупен број на часови 70
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support