Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели со покажано  знаење на ниво Б1.3   за да влезат во осми степен.

  • Од тематски аспект:  Идентитет, потекло, јазикот на младите, имиграција, љубов, фамилија, развојот на семејните односи, тело и здравје, домот, маалото,
  • Од граматички аспект: времињата на минатото, неодредените заменки, негативните реченици, минато историско време – passé simple,  времињата на минатото, сложување на партиципите –participe passé, сврзниците за време, зборови од грчко и латинско потекло, говорот на улица  и во секојдневието, изразување на чувства, subjonctif / gérondif во минато и сегашно време, изразување на сомнеж и увереност, определување со прости и сложени односни заменки, пасивот во заменска форма, причина и последица, допусна и спротивна реченица, префикси и суфикси во зборообразување, сложени именки

Резултати од програма

По завршување на програмата учесникот ќе знае да напише  мотивационо писмо,  даде  препораки, изрази  поплаки, подготви  интервју за работа, изрази  минати настани, напише  биографија, го раскаже  својот професионален пат на интервју за работа , опише  симптоми на болест, опише здравствените проблеми, изрази  свое мислење за семејството, улогите во паровите, презентира  експозе,  информира за околината и домот, изложи проблем околу вдомувњето, опише место на живеење како и околина и објекти, дебатира за градските промени, направи резиме на текст.

Критериуми за влез во програмата

Б1/3

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support