Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели со покажано  знаење на ниво Б2.1  за да влезат во осми степен.

  • Од тематски аспект:  Влијанија на образованието, образование во училиште и  на универзитет, доживотно образование, студии во странство, улогата на спортот и патувањето, новите технологии, работниот свет, договори за работа, односите во претпријатието, законите за странски рабтници, различните задоволства, вкусот, уметност и литература, современите писатели.

● Од граматички аспект:  изразување на желби, subjonctif imparfait et plus-que- parfait, conditionnel present,, ne…во реченици со a moins que, целни реченици,личните заменки и двојните заменки, прекажан говор во минато, условни и хипотетички реченици, синтеза на употребата на членот.

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе знае да побара информации за часови преку писмо, меил, побара подетални информации за работењето на училиштето, изрази интерес, желба, намера и цел, дебатира за патувањата како начин за да  личноста се изгради и се образува, даде информации за условите за работа и договорот за работа, напише писмено барање до работодавачот, ги пренесе зборовите од трето лице, дебатира за условите з работа и работнта мобилност, води записник на работен состанок, даде мислење за ресторан и јадења, напише критика за гастрономско јадење, даде оценка за квалитетот на производите, изрази претпоставка, анализира литературен текст.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Б2.1[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support