Опис на програма

Курсот е наменет за возрасни слушатели со покажано  знаење на ниво Ц1.1  за да влезат во осми степен.

       ●   Од тематски аспект: образованието на елитата, еднаквоста на шансите и нееднаквоста меѓу мажите и жените, градењето на Европа, европските институции, многујазичност, франкофонијата, новите партнери, новите светски сили, потеклото на екологијата, климасткото затоплување, трајниот развој, трајните градби, негативните последици на екологијата

Резултати од програма

[:mk]По завршување на програмата учесникот ќе знае да резимира  некаков развој, анализира  политички говор, спореди  различни модели на интеграција и на професионално унапредување во различни земји, состави  административно писмо, состави  говор, напише  театарски текст,  направи резиме на историска теза, како и синтеза на универзитетска конференција, направи анализа на дипломатски говор, спореди  три начина на зборување за еден ист проект, искаже  ипотетичко размислување, направи дисертација, проучување на провокаторскиот аспект на текст, даде обрана на урбанистички проект,  направи синтеза на писмени текстови.[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Ц1,1[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 88
Пракса 1 3
Оценување 3 9
Вкупен број на часови 34
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support