Опис на програма

Програмата Фризер за жени е насочена кон стручно оспособување на учесник за самостојно извршување на работната задача – фризер за жени. Оваа програма ќе се реализира преку теоретски и практични предавања. Главната цел на оваа програма е да се обезбеди стекнување на основните техники и методи на фризерството. Програмaта ги  оспособува учесниците да: разликуват и користат опрема, прибор и алат за работа;  разликуват разни постапки за изработка  на фризури;  мијат коса, потстрижуват, обликуват, бојат и белат коса;  применуват норми на работна етика. Алатките за работа и работниот простор ќе бидат во согласност со нормите за место и опрема за работа. Предавачи на оваа програма ќе бидат луѓе со долгогодишно искуство. Проверка на учесниците се изведува континуирано и на завршниот испит – учесниците кои го положиле завршниот испит ќе се здобијат со Сертификат за Фризер за жени .

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно образование   и   возраст   од   најмалку   15   години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 50
No instructions found !
Пракса 100
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 150
1 STUDENTS ENROLLED

[:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support