Опис на програма

Главната цел на програмата „Фризерза жени“  е насочена кон вработување во  фризерски салони и директно самовработување, преку  стекнување на стручно оспособување во областа на фризерството. Преку теоретска и практична настава учесниците ке се здобијат со знаења и вештини од областа на фризерството. Сите учесници ќе стекнaт основни  познавања за занимањето  фризер и  ќе се оспособат за  воспоставување професионална комуникација со клиентите; ќе разликуват и користат опрема, прибор и алат за работа; ќе користат  принципи за безбедност при работа; ќеприготвуваат клиент за третман на коса;ќе  разликуваат разни постапки на третирање на скалпот; ќе применуваат разни постапки за изработка  на фризури; ќе мијат коса, потстрижуваат, обликуваат, бојат и белат коса; ќе применуват норми на работна етика.

Програмата се состои од теоретски и практичен дел.

Обуката е со времетраење од 3 месеци.Вреднувањето на учесниците се изведува усно, писмено и од постигнатите цели на практичниот дел. За секој ученик ќе има посебно портфолио.

Учесниците полагаат завршен испит, и со успешно полагање на истиот се здобиваат со сертификат за Фризер за жени.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Учесниците во програмата, задолжително треба да имаат завршено основно образование и да се на возраст над 15 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 85
No instructions found !
Пракса 125
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 210
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support