Опис на програма

Главна цел на програмата е учесникот по завршување на програмата да биде способен да организира простор и работа во салон, подготвува клиент, мие и регенерира коса и скалп, потстрижува коса, обликува и фенира, подготвува коса за боење и белење, бои, бели и шатира.

Начин на реализација на обуката ќе се применуваат современи наставни методи, вербални, демонстрирање, практична работа – вежби кои ќе му овозможат на учесникот континуирана активност за целокупното траење на обуката.

Оценувањето на постигањата на учесникот ќе се врши преку следење и вреднување на знаењата и умеењата во текот на целата обука, усна и писмена проверка на знаења на определени модуларни целини и делови од практична работа.

Учесникот кој  успешно ќе ја заврши обуката ќе се стекне со сертификат за Фризер – основен курс.

Времетраењето на програмата е 200 часа од кои теорија 59 часа, пракса 141 часа и оценување 20 часа.

Програмата нуди можност за напредување на повисоко ниво за фризер.

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно ниво на образование и возраст од најмалку 15 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 59 86400
Пракса 141 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 200
0 STUDENTS ENROLLED

    [:en]Детали за понудувач на услуги[:mk]Instructor Details[:al]Instructor Details[:]

    Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
    top
    © 2018 Developed by Unet
    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support