Опис на програма

Програмата „Шминкер” е насочена кон професионлно оспособување на учесниците за самостојно извршување на работни задачи од шминкање на лице. Стекнатите вештини ќе им помогнат на учесниците полесно вработување и конкурентност на пазарот на трудот.

По успешно завршување на програмата учесникот ќе се оспособи да: организира простор и работа во салонот, применува санитарно технички норми за спроведување на оваа дејност, подготвува работно место и клиент за третман, шминка, спроведува мерки за заштита на работна и животна средина, комуницира, соработува во тим, учи доживотно и се усовршува.

Во реализација на програмата ќе се применуваат современи наставни методи, кои ќе му овозможат на учесникот  континуирана активност за целокупното траење на обуката.

Оценувањето на постигањата на учесниците ќе се врши преку следење и вреднување на знаењата и умеењата во текот на целата обука, усно, писмено, практична работа и на завршниот испит.

Учесникот кој  успешно ќе ја заврши обуката се  здобива со сертификат за „Шминкер”.

Резултати од програма

[:en] [:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Наполнети  17 години Минимум основно образование[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 35 86400
Пракса 100 86400
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 135
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support