Опис на програма

Програмата Шминкер е насочена кон стручно оспособување на учесник за самостојно извршување на работни задачи – шминкање во козметички салон. Преку оваа програма, се обезбедува стекнувањена основни техники и методи на шминкање. Времетраењето на програмата е 150 часа од кои теоретска настава 50 часа, а практична настава 100 часа, во кои ќе бидеоспособен да применува основна, професионална и уметничка шминка. Знаењето стекнато во оваа програма ќе го оспособи учесникот да бидеконкурентен на пазарот на труд.Наставни средства за реализација на обуката како и просториите се согласно нормативите за место и опрема. Обучувачиво програмата ќе бидат лица со искуства.Проверка на знаењата и вештините се изведува во текот на обуката и на крај со завршен испит. По успешно положен завршен испит учесникот ќе се стекне со сертификатза работно оспособувањеза Шминкер

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Основно ниво на образование и возраст од најмалку 15 години.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 50
No instructions found !
Пракса 100
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 150
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support