Опис на програма

Главната цел на програмата е учесниците да се стекнат со знаење, вештини и компетенции за шминкер во козметичките и други салони. Програмата ги опфаќа сите работни задачи и техники на шминкање. Оваа програмата овозможува работно оспособување за Шминкер и опфаќа стручно теоретски содржини и практичната обука.
По успешното завршување на програмата учесникот ќе се оспособи самостојно да подготвува, организира и извршува работни задачи;рационално користи материјали, опрема и време; комуницира со корисниците на услуги;приготвува клиент; шминка; приготвува целни и специјални шминки; слика по лице и советува клиентите за индивидуална шминка и за изборот на производи и прибор за шминкање; гарантира за квалитетот на извршените работи и услуги и одговара за нив; да работи во согласност со нормативите; да извршува работите во согласност со прописите за заштита на работната средина и околината, да ги познава правата од работен однос, комуникација со соработници и сл.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Учесникот да има завршено најмалку основно образование Возраст над 15 години и да е психофизички здрав.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 30 30
Пракса 80 70
Оценување 86400 86400
Вкупен број на часови 86400
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support