Опис на програма

Преку оваа програма кандидатите ќе можат да дискутираат за свои гледишта на повеќе теми, да водат разговори со луѓе на кои англискиот им е мајчин јазик без големи потешкотии.
Ќе го усовршат своето дотогашно познавање за веќе изучените граматички времиња, и ќе се запознаат со одредени дополнителни граматички термини кои ќе им бидат потребни за целосно уцовршување на јазикот.

Резултати од програма

[:mk]Со завршувањето на оваа програма кандидатите ќе бидат во можност да: Разбираат главни идеи на посложени текстови и на конкретни и на апстрактни теми, вклучувајќи и дискусии во полето на нивните специјалности. Комуницираат со одреден степен на течност и спонтаност, кој што би ја направил комуникацијата со луѓето ,на кои што англискиот им е мајчин јазик, возможна. Создаваат јасен, детален текст за голем број на теми, и ги објаснуваат своите гледни точки на одредени теми давајќи предности и мани за истите. Детален план за содржините кои кандидатот треба да ги совлада после завршување на програмата: Adjectives and adverbs, Future continuous, Future perfect, Future perfect continuous, Mixed conditionals, Modals – can’t have, needn’t have, Modals of deduction and speculation, Narrative tenses, Passives, Past perfect, Past perfect continuous, Phrasal verbs, extended, Relative clauses, Reported speech, Will and going to, for prediction Wish, Would expressing habits, in the past[:]

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршен Б1 степен.[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 108 92
Пракса 4 4
Оценување 5 4
Вкупен број на часови 117
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support