Опис на програма

Креирање  стратегија за изглед на веб страна/веб апликација според врвни стандарди.

Креирање на HTML документ(file) и објаснување на HTML синтакса (начин на пишување код).

Креирање на CSS документи(file), објаснување на CSS синтакса (начин на пишување код) и поврзување на истиот со HTML документ (file).

Креирање на JavaScript документ(file), објаснување на JavaScript синтакса (начин на пишување код) и поврзување на JavaScript документот со HTML file.

Изучување на платформата(framework) Bootstrap и објаснување на начините за користење на Bootstrap

Изучување на основите и користење на JavaScript библиотеките jQuery и React.

Креирање account на GIT и поставување на веќе креиран код.

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

Решавање на тест со кој ќе се потврди основни наредби за програмирање и познавање за работа на компјутер и користење на интернет.

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 58
No instructions found !
Пракса 134
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 192
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support