Опис на програма

Целта на програмата е да се оспособат лица кои ќе се стекнат со вештини и знаења за процесите за производство на делови, монтирање и сервисирање на машини за композитни материјали, како и да се запознаат со основните безбедносни аспекти при овие процеси.

Во текот на обуката во времетраење од 4 (четири) месеци, учесниците ќе поминат низ 3 (три) модуларни единици со вкупно 270 часа (60 часа теорија, 195 часа пракса и 15 часа оценување).

Резултати од програма

[:en] [:mk]По успешно завршената програма кандидатите ќе бидат оспособени да:
  • почитува стандарди и заштитни мерки во работата
  • чита работилничка и монтажна документација
  • изведува изведени операции во процесот
  • монтира склопови и машини во целост
  • користи соодветен алат, прибор, инструменти и опрема
сервисира машини за производство на композитни материјали[:al] [:]

Критериуми за влез во програмата

[:en] [:mk]Основен критериум за влез на учесниците во програмата е: - да имаат завршено минимум средно образование[:al] [:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 60 22
Пракса 195 72
Оценување 15 6
Вкупен број на часови 270
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support