Опис на програма

Посебната програмата за стекнување на вештини за обработка и пресметка на податоци преку програма за табеларни калкулации има за цел да ги обучи учесниците за користење на компјутерска програма за обработка на нумерички податоци. Учесниците ќе се стекнат со дигитални вештини за вршење пресметки, изработка на табели, графичка презентација и анализа на податоци. Стекнувањето на овој вид на вештини може  значајно да ги зголеми конкурентните предности на пазарот на трудот на апликантите за работните места од доменот на сметководството и ревизијата, финансиите и банкарството, продажбата и администрацијата. Предвидената материја ќе се совладува на практични примери, со кои учесниците би можеле да се сретнат во деловното работење.

Програмата ќе трае 18 часови, а часовите ќе се одржуваат 2 до 3 пати неделно

Резултати од програма

Критериуми за влез во програмата

[:mk]Завршено средно образование; основни познавања за компјутерско работење[:]

Времетраење на програмата

Времетраење на програма Вкупен број на часови Изразено во проценти
Теорија 6
No instructions found !
Пракса 12
No instructions found !
Оценување
No instructions found !
No instructions found !
Вкупен број на часови 18
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support