20

Јун'22

ФРИЗЕР

Програмата овозможува работно оспособување за Фризер и истата е со времетраење од 200 часа од кои теорија 59 часа, пракса …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

09

Јун'22

Оператор за информациско моделирање на згради БИМ

Главна цел на програмата е учесникот да стекне знаења, вештини и компетенции за самостојно иницира ,организира и контролира BIM процес …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

09

Јун'22

Ракувач со градежна механизација

Главна цел на програмата е учесникот  да стекне знаења, вештини и компетенции  за самостојно ракување и управување со градежна механизација …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

25

Мај'22

Фасадер

Главна цел на програмата е учесникот  да стекне знаења, вештини и компетенции за примена на основните техники при  изведба на …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

25

Мај'22

ЗАВАРУВАЧ

Програмата овозможува работно оспособување за занимањето Заварувач. Програмата е со времетраење од 200 часа од кои стручно теоретски содржини 60 …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

23

Мај'22

Ракувач со градежна механизација

нскиПрограмата овозможува работно оспособување за Ракувач со градежна механизација и истата е со времетраење од 250 часа. Програмата опфаќа стручно …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

18

Авг'21

Маникир-педикир

Главна цел на програмата е да се оспособат лица над 15 години самостојно да  изведуваат услуги на клиентите за маникир …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

18

Авг'21

Негувател/ка на деца со попречености

Главната цел на програмата е учесникот да се стекне со знаење, вештини и компетенции за профилот Негувател/ка на деца со …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

17

Авг'21

Металостругар

Главна цел на програмата е учесникот да стекне способности, знаења ,вештини и компентенции за квалитетно изведување на работните операции во …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

27

Апр'21

Сервисер за електронски системи на автомобили

Главна цел на програмата е учесникот  да стекне знаења, вештини и компетенции за примена на основните техники при  детектирање и …

ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support