Проценка на вештини и валидација на нефомалното и информалното учење

Во рамки на активностите на Националните координатори за спроведување на Европската агенда за образование на возрасните и како дел од проектот „Работен план на националниот координатор за учење на возрасните“ (National Coordinator for Adult Learning Work Plan), на 4 и 5 декември во Бон, Германија се одржа Peer Learning Activity на тема „Проценка на вештини и валидација на нефомалното и информалното учење“.

На настанот беа одржани три тематски работилници: Мостови меѓу формалното и неформалното образование; Проценка (на вештините) и валидација на работно место; и Проценка на основните вештини. На работилниците беа разменети искуства за тековната состојбата и преспективите во сферата на валидацијата на нефомалното и информалното учење во европските земји.

септември 29, 2022
Copyright © 2016 Adult Education Centre. This project has been funded with support from European Commission. This web site reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
top
© 2018 Developed by Unet
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support